You ask, I do
Fick en förfrågan om receptet på grytan som jag skrev om för ett tag sedan ^^
Självklart ska jag dela med mig av detta goda recept!
För 6 pers behöver du:
9 hg fläskfilé
2-3 ölkorvar (valfri smak, men jag använder kabanossi)
1 burk syltlök (195 g)
1 burk urkärnade svart oliver (detta utesluter jag då varken jag eller älskling gillar det)
1-2 röd paprika i strimlor/bitar
ca 1 dl hackad ättiksgurka (eller cornichons)
4-5 dl vispgrädde (Jag använder vanlig matlagninsgrädde)
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör såhär:
-Fina till filén och skär den i skivor lagom tjocka.
- Skär korven i bitar och bryn den i en tjockbottnad gryta.
- Ta ur korvarna och bryn filén iställer, krydda med salt och peppar samt med mejramen (Observera!: om du häller ut mejramen i handflatan och gnuggar med andra handen i mejramen och sedan häller i grytan så blir det bättre smak från kryddan)
- Strö över mjölet och häll i syltlöken, oliverna, gurkan och paprikan.
- Häll sedan på grädden och låt koka i ca 10 minuter.
Serveras med ris eller pressad potatis!
Kommentarer
Trackback