Made and done
Oså var de klara!!
Iofs har de arit färdiga en bra stund, men internet har krånglat en hel del :(
Iaf, här kommer receptet:
Det var ingredienserna. Här kommer hur du ska göra för att få till dem ;)
Ugnsvärme: 225 grader.
1. Börja med att smula jästen i en bunke. Smält smöret o häll sedan i mjälken med smöret.
2. Häll sedan i lite av mjölk/smör blandningen med jästen o blanda runt så att jästen löser upp sig.
3. Häll sedan i resten av blandningen, mjälet o sockret. Blanda till en kladdfri deg.
4. Låt vila en stund o börja med fyllningen. Blanda ihop rumsvarmt smör med socker o vaniljsockret till en massa.
5. Dela degen i två lika stora halvor. Kavla ut de två degarna till fyrkanter o dela sedan in varsin deg i 16 nya små fyrkanter.
6. Lägg i en klick av smör o sockerblandningen i varje fyrkant o vik sedan ihop kanterna till mitten. Lägg dem sedan i bullformar med kanterna uppåt på en stor plåt.
7. Pensla bullarna (blir 32 st) med det uppvispade ägget.
8. Nu är det in i ugnen på 225 grader i ca 8 minuter!
9. Servera bullarna med lite strött florsocker ovanpå.
Så det var det! Hoppas ni lyckas lika bra som jag ;D
Nu är det halv åtta hos mig!!
Kommentarer
Trackback