Filmer

Så. Efter ett tags frånvaro från allt som har med bloggande att göra så kommer jag tillbaka frisk och kry och med ny energi! :D

Har sett på väldigt mycket film de senaste dagarna och tänkte ge lite recensioner och info om filmerna ;)

Första filmen, Baksmällan, såg jag och älsklingen i fredags. Vi satt ihopkurade i soffan med en mysig filt runt oss :)

Baksmällan



Hahaaaaa! Denna filmen är så grymt rolig!

Den handlar om ett kompisgäng som ska åka till Las Vegas för att fira en av de fyras svensexa.

Allt ser ut att bli en underbar resa för vännerna. Men när de vaknar upp morgonen efter så fattas brudgummen, det ligger en bäbis i gaderoben och det finns en tiger inne på toaletten! Ingen har något minne om vad som hände kvällen innan.

Man får i filmen följa tre av vännerna då de desperat försöker hitta ledtrådar om vart dom varit under kvällen för att hitta den förlorade brudgummen som bara inom några timmar ska gifta sig!

Jag tror jag skrattade från början till slut. Detta är en underbart bra film som bara måste ses!


Avatar



ÄNTLIGEN!

Igår, som btw var min födelsedag ;), så var jag och en kompis och såg Avatar!

Gud som jag har längtat efter att få se denna film men det har varit så mycket med skola m.m på sistone så det har helt enkelt inte blivit av förens nu :)

Men iaf.

Den var absolut helt underbar!

Handlar om att vi har hittat en ny planet som heter Pandora. På pandora bor det ett folkslag som inte alls gillar dessa inkräcktare då inkräcktarna är ute efter att förstöra skogen och göra gruvor så de kan gräva fram ett ämne som är värt 20 miljoner per kilo.

Jake Sully, en benförlamad föredetta marinsoldat får en förfrågan att ta över sin döde brors plats och åka till Pandora. Han tackar ja i hopp om att det ska kunna finansiera en operation som skulle kunna få honom att gå igen.

Väl på Pandora träffar Jake sin Avatar. En kropp som är framställd av både DNA från en urinvånare på Pandora och DNA från hans egna bror. Med hjälp av avancerad teknik förflyttas Jakes tankekraft in till Avataren så att han får en ny kropp som är nästan dubbla storleken av en människas och blå.

Han får i uppdrag att infiltrera Na´vi (urbefolkningen) för att få reda så mycket om deras hem som möjligt så att de ska kunna göra en gruva där.

Jake träffar Neytiri som är Na´vi och lyckas få hennes förtroende. Hon tar honom med till sitt folks hem och övertygar deras schaman att han ska stanna och lära sig deras traditioner.

Detta gör Jake, med avsikt att raportera allt som han lär sig till det militära. Men Jake lär sig med tiden att älska Na´vi och faller även för Neytiri.

När väl Militären kommer så måste Jake välja sida och slåss för det han har kommit att älska så mycket!

Hehe, en enkel sammanfattning av 2 timmar och 45 minuters film!

Jag älskar Avatar och anser det vara år 2009 bästa film!

Så se den om ni nu inte sett den ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0