Skola imorgon

Så, nu är det inte många timmar kvar tills man ska sätta sig i bilen ock åka iväg till skolan första gången på 2.5 år!

Jisses, tiden går fort. Känns som igår då man gick ut i sin skinande mössa o sjöng högre än rösten klarade "för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, fyfan vad vi är bra!"

Aja, denna gången blir det iaf roligare ämnen, eller ja, för mig då vars största intresse är hästar så blir det ju roliga ämnen! Hihi!

Har packat "skolväskan" nu med diverse material som ska hjälpa mig i min jakt på mvg! ^^

En massa nya saker har det blivit, mycket pennor då jag är en ypperlig "slarva bort pennor"-person. Så nu har jag rustat upp för den första månaden iaf! Haha!



Ska sova nu så jag är pigg imorgon!


Hade ju helt glömt bort!

Haha, snackade en del om Svt1:s nya seriesatsning True Blood som hade premiär i onsdags klockan 22.00.

Jag tittade faktiskt på den. Kom i sista stund (typ runt 21.57) på att det var dax för den.

Ja, vad kan man säga. DEN VAR JÄTTE BRA!! Haha! Ska absolut följa den, får se om det blir via datorn eller via tv:n när jag flyttar in i mitt lilla studentrum!

Blev glatt överraskad att Anna Paquin spelar en av huvudrollsinnehavarna! Gillar faktiskt henne. Blev rätt såld när jag såg X-men ettan första gången! (Haha, jag vet jag är en X-men nörd!! Men en stolt sådan!)

Sedan är det ju inte för fula killar som är med! Annas motspelare i första avsnittet Stephen Moyer spelar Bill som är den första vampyren Annas karaktär "Sookie" träffar. Han var bara för fin ;)

Ngn annan som såg förta avsnittet? Ngn som har tips där man kan se alla på en gång? Ngn gratis tv sida, spelar ingen roll om det inte finns svensk text, är rätt van vid plain engelska ;P

Lite bilder från första avsnittet:


Sookie och Bill
Bild lånad Härifrån!


true-blood
Sookie och Bill (Bill är såååååå snygg!!!)
Bilden är lånad Härifrån!


Kunde inte låta bli att ta med ännu en bild på Bill <3



Victoria Beckham


Bild lånad från News of the worlds artikel!

Ja vad tycks? Är Victoria Beckham på väg att tyna bort?

Enligt "News of the world"s artikel så har den kända trebarnsmamman och fotbollsfrun Victoria Beckham bara blivit smalare och smalare den senaste tiden. På vissa bilder ser man tydligt hennes tunna vrister och handleder där knotor tittar fram. Samt nyckelben som i vissa fall inte alls ser så smickrande ut.

Frågan jag ställer mig är, är det verkligen detta hon ser när hon ser sig i spegeln? Eller har hon fastnat i ngn form av anorexiacirkel där hon ser sig som större än vad hon är? För ärligt, är detta verkligen snyggt enligt vissa?

Jag skulle tycka det var tråkigt om hon gjorde sig illa bara för att se ut som "alla andra" vill att hon ska se ut. Men samtidigt är hon en vuxen människa som måste få göra som hon själv vill.


Patetiskt aftonbladet!!

Men herregud!

Skrev ju i tidigare inlägg att man kunde chatta med Reinfeldt! Eh, jo visst, eller ja, snarare 12-13 pers fick sin fråga svarad på!!!

Vad va det här för töntigt! Han gjorde det bara i en halvtimma! Och fick inte in mer svar än så. Dåligt aftonbladet!

Fattar att han är en busy människa men fan, ta in ngn som kan sitta där längre då! Ngn som förespråkar M! Hade gärna velat fått svar på min fråga!!!

Hm, kanske får ta och skriva ett eget brev direkt till honom?

Ne, vi får se vart min röst går i nästa val, ska även bli spännande att se vilka partier som åker ur och vilka som kommer i in riksdagen! Haha!


Blev inte nöjd med chatten med rainfeldt! Bara en halvtimme och inget svar på ens fråga!



Sitter och chattar med Reinfeldt!

Just nu på http://www.aftonbladet.se/ kan man chatta med Fredrik Reinfeldt. Ni vet han som "styr" sverige just nu..

Kul om min fråga bara kunde tas upp ngn gång! XD


Bild lånad från Aftonbladet!


Skämma bort sig lite!

Ja alltså inte skämma bort mig som i att skämma ut mig. Jag emnar alltså att jag idag skämde bort mig med några bitar av Marabous Mjölkchoklad med Jordgubb i! Verkligen älskar denna kombination!

Så nu blir det nåra extra varv i bassängen nästa gång ;P

haha!

Bara älskar denna!




Värdet på din blogg

Vet inte hur länge tjänsten har funnits o en del av er känner säkert redan till den.

Tjänsten heter BloggVärde. Tryck bara så kommer ni dit! Skriv in eran bloggs namn och få beräknat hur mycket din blogg är värd ^^

Jag blev positivt överraskad! Trodde inte jag skulle vara över 1000 iaf!

Så här mycket blev min värderad till ^^



Nu är bara frågan hur jag får in den i "spalten" med länkar så att alla kan se den hela tiden! ;)

Skriv gärna hur mycket eran blogg blev värderad till! ^^


Annurlunda skor ^^

Godmorgon!

Idag ska jag ta mig ner till stan och framkalla bilder som jag samlat ihop från mitt lilla galleri på datan. Sedan ska jag iväg o köpa en ram som ska med upp till Skara på måndag.

Kan inte fatta att jag snart ska börja plugga där! Känns otroligt bra att ha ett ställe att bo på nu iaf så det inte blir x antal timmar i bilen fram o tillbaka!

Iaf, är i ganska så stor shopping anda just nu så jag vart runt lite på internet på alla typer av klädessidor. Kom in på en sida som visade lite roliga modeller av skor. Tror inte att jag ngnsin skulle köpa ett par av nådon av dessa, men roliga ser dom ut iaf ^^

Weird Shoes
Skor utan sula nertill ^^

Weird Shoes
Skobyxor?

Weird Shoes
Vad sägs om papperskor?

Bilderna är lånade härifrån, och det finns en hel del fler roliga bilder på skor och även andra roliga bilder!

Ha en fin dag!


Flickan som lekte med elden

Fick reda på att mamma köpt "Män som hatar kvinnor" (filmen som är baserad på Stieg Larssons bok med samma namn)

Var och såg den då den gick på bio o den är helt klart sevärd. Får väl en stadig 4:a av 5 möjliga.

Handling blir för långdraget att berätta här, men kan säga att om man gillar tex Beck så gillar man denna.

Iaf så kommer snart uppföljaren på bio. "Flickan som lekte med elden" är nästa bok av Stieg Larsson med samma frontpersoner, bara att denna gången är det lite viseversa. Alltså i första filmen så behövde den ena hjälp o fick det av den andre, i denna nya är det den som hjälpte som behöver hjälp. Hoppas ni förstår ^^

Ni kan ju ta o kolla in trailern ^^
 
Flickan som lekte med elden, Biopremiär 18 September 2009.


Lite ögongodis

Satt precis o kollade igenom nåra bilder jag tog nere i Australian. Fick världens våg av "jag vill tillbaka"-känslor, ni kanske förstår varför?





Båda bilderna är från Fraser Island. Underbart ställe!


Texas Hold´em

Idag har varit iväg en sväng till staden o införskaffat en hel del massa skolmaterial såsom pennor, block, pärmar o sorteringsmappar! Gud, kan inte fatta att det börjar snart! Vill verkligen upp till mitt studentrum snart igen o verkligen "flytta" in. Hoppas de andra personerna jag ska dela med är trevliga :S

Aja, när jag kom hem så fick jag en lätt impuls att kolla mailen, o där fanns det en rolig bild från mamma som brukar skicka lite roliga grejer då o då ^^



"Om du inte kan se någonting så dra i yttre ögonvrårna så att du får sneda ögon (som om du vore asiat). Fortsätt dra tills ögonen är nästan stängda... det fungerar. "

Kände bara för att lägga upp den då det är grymt kul med sådanna "gömda" medelanden. Finns ju en bild som man ska glo på en bra stund o sedan när man tittar på en vit vägg så ser man Jesus! Haha. Får ta o lägga upp den här om jag hittar den ngn gång!

Har nu suttit o spelat lite poker med. Lite roligt med Texas Hold´em. Vann en del. Har varit uppe i 175.00 (vet inte att jämföra med riktiga proffs) men nu så har jag inte varit inne på ett tag o har förlorat en hel del då jag verkar ha tappat stinget!


Inget proffs, men kul är det iaf ^^


Nu ska jag upp o laga mat!


Här hänger man inte med...

Godmorgon!

Satt som vanligt o drog blicken igenom http://www.gt.se/ och la märke till en annons ang hetsen som har blivit att köpa på sig glödlampor.

Tydligen så  "Från och med den första september är det förbjudet att importera matta lampor och 100-watts glödlampor till Sverige." (Källa)

Detta är bestämt enligt EU för att få oss att konsumera mindre el. En del är för o en del emot självklart.

De som är emot tycker bla inte att lågenergilampor passar lika bra i äldre armaturer o att det inte blir lika bra ljus. De som är för är ju självfallet för då detta enligt andra då kommer minska förbrukningen av el.

Men enligt mannen i artikeln ovan så finns det alternativ, tex halogenlampor.

Konstigt att det inte blivit mer uppblåst i medierna ang detta. Har iofs märkt att det är en hel del som köper mycket glödlampor på jobbet, men inte så så att jag börjat fundera på varför.

Aja, jag hoppas bara att det hjälper få ner energiförbrukningen. För det är väl ngt positivt iaf.


Är detta slutet för de gamla vanliga glödlamporna?


Iväg till Skara

Så, har precis duschat o låter håret torka innan jag ska blåsa o platta. Sedan på med dagens utstyrsel och sedan iväg till Herrljunga där min underbara fina kompis Ma står o väntar på mig o sen far vi iväg mot Skara.

Den 31 Augusti ska vi båda två börja plugga där, hon vid SLU till husdjurssjuksköterska och jag på BYS till hovslagare. VIlket team vi kommer bli jag o hon! Haha.

Bys och SLU använder samma lokaler så vi kan istort sett säga att vi kommer börja på samma skola. Synd bara att hon ska bo kvar med pojkvännen i Herrljunga. Menmen.


Här ska jag börja plugga, eller ja, i samma lokaler iaf ^^

Så, nu är det dax att gå o fixa till sig!


Har snackats en del..

God afton!

Idag har jag bara tagit det lugnt och varit iväg en sväng till stallet och ridit ut på en härlig galopptur.

Har läst och hört en hel del om SVT:s nya serie som börjar på onsdag klockan 22.00, True Blood.

Som man nästan kan gissa så handlar serien om vampyrer. Vet inte så mycket mer men läste nyss på Aftonbladet.se att Alexander Skarsgård är med i den och, ja, vad tycker ni om Alexanders vampyr-look??




Själv ska jag iaf kolla på första avsnittet o se själv om jag tycker den är bra. Ananrs är jag rätt så kräsen vad det gäller Serier.

Har faktiskt bara riktigt följt två serier i hela mitt liv, o det är "Förhäxad" och "The 4400".

Förhäxad blev ju lite väl långdraget det sista o alla avsnitt efter att Prue dör var jag inte så noga med, kollade bara då jag hade lust.

The 4400 däremot följde jag slaviskt! Denna serien är den enda som jag köpt hem hela DVD-boxen så att jag kan kolla på den flera ggr om! Har bestämt mig för att börja kolla om den när jag fått tillbaka boxen från min käre bror som fick låna den efter att jag sett den först ^^

Rekomenderar verkligen den serien!


The 4400 köpte jag på cdon.com


Nu ska man iväg då :)

Japp då ska man iväg till dagens evangemang! Nämligen Husdjursmässan i Vårgårda.

En dag full med husdjursuppvisningar m.m.

Ska bli roligt. Träffar Emma o Krille där o sedan hem och spela minigolf!

Sedan hemhem o grilla! Hoppas dt inte blir årets sista grill!


Dagens!



Kväll i staden

Jaha, då var det kväll igen. SKa snart gå o lägga mig med uddevalla för vi ska upp tidigt imorgon! Varför får ni reda på imorgon ;P

Vill avsluta dagen med nåra idéer jag fått med hjälp av IKEA saker.

Som ni vet är jag ju just nu väldigt inne i flytta hemmifrån grejen o söker ständigt nya saker att ha i mitt blivande nya hem.

Har två förslag som jag funderar på just nu. Vill verkligen ha en plats med två fåtöljer och ett mindre bord med dekoration stående i mitt rum. Men problemet är att jag inet kan välja vilket av alternativen jag skulle välja. Det är två olika stilar men ändå känns båda som mig på ngt sätt.

Aja, här kommer dom iaf ^^


Fåtöljen finns HÄR och kostar 2995:-
Bordet finns HÄR och kostar  199:-
Vasen finns HÄR och kostar 79:-

Andra alternativet:



Fåtöjen finns HÄR och kostar 1495:-
Bordet finns HÄR och kostar 599:-
Blomman finns HÄR och kostar 59:-

Vad tycks??


Mer "flytta-hemmifrån"-saker ^^

Så. Vaknade tidigt idag då mamma behövde hjälp med att flytta bilarna, för att en viss person (pappa) ställt sin bil på min plats igårkväll o glömde flytta på den så stog jag ivägen för mammas bil imorse!

Aja, nog om det.

Förra inlägget la jag upp två tavlor som jag bara ska ha när jag flyttar hemmifrån! Men nu tänkte jag lägga upp två andra saker från IKEA.

Den första är en vas som jag verkligen blev såld i. Den heter Gurkört, kostar 159:- och ser ut såhär:



Den andra grejen jag vill visa är en bordsspegel som bara är för söt o jag kan se mig använda dagligen trots att den är en liten spegel. Spegeln hete Myken, kostar 99:- och ser ut såhär:


Vad tycks?


BTW

Hm, måste bara visa lite grejs som jag har haft ögonen på ett tag från IKEA.

Detta är två tavlor som jag sååå gärna vill ha i mitt nya boende när jag flyttar. Vad tycker ni om dom?



Jag älskar svartvitt foto! <3


Schema

I förrgår fick jag hem alla papper om antagning till skolan. Nu sitter jag o läser igenom dem på riktigt o har fått fram mitt blivande schema fram tillomed v.8 2010.

V.36-37 Introduktion 2P
V.38-45 Hästens Biologi 8P
V.46-2 Entreprenörskap och företagsplanering 10P
V. 3-7 Hästens Anatomi och Fysiologi.

Hm, låter detta som ngt ni skulle kunna tänka er att läsa? ;P

Jag ser verkligen fram emot detta första halvår! Underbart att få läsa ämnen som man själv tycker är intressanta o inte en massa fysik, matte o kemi!

Ska nu iväg till jobbet, det är min sista vecka där nu så efter imorgon så är jag ledig tillomed det att skolan börjar, jag ska tex vara ledig min första fredag sedan jag började jobba! Fast då är det ju allt med flytten som ska ordnas!


Rätt, men ändå för lite!

http://www.gt.se/nyheter/1.1676849/djurplagaren-riskerar-flera-ars-fangelse

Ja som överskriften lyder! Det är härligt att höra att han riskerar fängelse, eller ja, jag hoppas ju vid gud att han får det hårdaste fängelsestreaffet som tydligen var 2 år för djurplågeri.

Men samtidigt. Det känns som en väldigt liten summa år då man tänker på vad han har gjort. 20-talet djur! Hallå eller! Det är sjukt hög siffra. Om han ens vart i närheten av 20 dödade människor skulle han ju fått livstid!

Aja, ska verkligen följa utvecklingen av sitvationen o hoppas att alla dom som kommer sitta i juryn när dennes rättegång genomförs fattar det mest rättvisaste beslut att han ska få mex straffet + en hel del påföljder såsom böter, sluten psykvård m.m så han inte får satt sin fot i vårat samhälle igen på många år!

Dagens glada nyhet iaf är ju att han med stor sannolikhet kommer få fängelse!


"Man anhållen för att ha torterat djur i Lerum"

Fan vad arg jag blev när jag läste första artikeln om att det fanns ngn i lerum som torterade katter o en hund till döds!

Jag hatar verkligen denna personen!

Står nu att han är anhållen och erkänt tortyr på 20-talet djur! Mer än 20 djur som var ngns bästa vän o lurviga kelgris!

Mannens advokat säger "Han mår väldigt dåligt". Och? Vem fan bryr sig om hur han mår?! För min del kan han må hur skit som helst, inget, o jag menar INGET kan gottgöra det han gjort! Det han har gjort är bland det fegaste o mest vidrigaste en person kan göra!

Mannen har i vissa fall även skickat brev hem till ägarna där han beskriver hur "kul" det var att spendera tid med deras "kissekatt". Alltså tiden han torterade de små oskyldiga o harmlösa djuren!

Usch vad upprörd jag är! Hoppas verkligen att han hamnar i fängelse o där får stå ut med samma behandling från sina medfångar som han utsatte de stackars djuren för!

Vill såå gärna att han hängs ut i media så att han aldrig kommer kunna känna sig hemma ngnstans!

Han ska fan bli så utstött en människa kan bli! Så utfrusen så han inte känner kärlek från nån!

Ska ta o lägga mig o läsa en bok nu, El Chocko heter den. Så att jag lugnar ner mig å kan somna om ett litet tag.


Dagens bästa! <3

Dagens bästa! Ja, nu undrar ni väl vad?

Säger bara en sak! Vindruvor <3


Sitter o har gnagt i mig en hel låda med denna underbara frukt! Längtar redan till nästa vecka då jag ska köpa en till!

Ha en fin kväll!


Funkade inte!

Nehe, då funkade det inte att lägga upp bilder på samma sätt som videor, eller ngt jag gör fel??

Aja, här kommer bilderna:





Ses!


Morgonstund har guld i mun

Godmorgon.

Vaknade vid halv åtta för att ta en lång o härlig dusch! Efter det har jag suttit o sorterat lite bilder som jag ska försöka lägga ut på min deviantart sida. (www.exit-io.deviantart.com)

Det dumma är när man är en fotograf att det lätt blir att man tar 1000-tals bilder när man är ute, men sedan när man kommer hem är det kanske bara en eller två som man är helt nöjd med.

Jag brukar göra så när jag varit ute o fotat att jag sorterar bilderna i tre mappar, "jättebra", "nöjd", och "intenöjd". De som hamnar i den sista lägger jag över på min andra dator ifall att jag skulle ändra mig. De andra två låter jag vara kvar. De få bilder som hamnat i "jöttebra" sitter jag o leker med en stund i gimp (www.gimp.se, mitt favorit program när det handlar om fotoredigering, gratis dessutom!) eller om det bara är en ram jag vill lägga in så använder jag mig mest utav photofiltre (www.photofiltre.com, också ett gratisprogram som är mycket mer enklare o simplare än tex gimp eller photoshop).
De andra bildera i "nöjd" låter jag ligga kvar ett tag så att jag kan gå tillbaka o kanske se dem med andra ögon nästa gång.

Några av morgonens bilder:

 


Hörs sen!


Hoppar över

Hm, känns som att jag hoppar äver bloggen nästan varannan dag. Så egentligen är ni bara med om halva mitt liv just nu ;P

haha, ne självklart inte. Om ngt speciellt händer så meddelar jag det självklart här ^^

Hm, trillade ju av en häst rätt in i ett hinder i måndas o är fortfarande väldigt mör o go. Men det värsta är min stukade tumme som verkligen gör mig galen! Har ont när jag nuddar vid den o kan inte riktigt greppa som jag kunnat förr. Hoppas det går över snart.

Ja, idag är det lördag, inget festa eller liknande idag. En kompis frågade om jag ville hänga med till Herrljunga o kolla på Björn Rosenström som uppträdde i Herrljungas folkets park. Jo tjena! Hade varit roligt att kolla, men inträdet var 160:-!! Å iom att jag ska jobba så skulle det inte fått bli så sent iaf. Så nej. Har föresten starka minnen från förra året när han var o uppträdde där. Då kom vi iofs inte ens in innan vi bestämde oss för att gå iväg med några killar o fortsätta festa med dom istället.

Aja, så jag sitter här o skriver istället ^^ Inte så dumt inte. Tråkigt när de närmaste kompisarna jobbar så mycket :(

Funderar på att gå upp och kolla ännu en gång på AHKs guldmatch från i våras, matchen då de vinner SM-guld. O poppa upp lite popcorn o mysa ett tag istället. Regnar som fasen ute nu.

Föresten!! Såg i tidningen att Filippa Bark skulle göra entré i rutan idag igen. Det dumma är att jag itne har en aning om vilken kanal eller vilken tid, så jag får sätta mig o sappa sen.

De som inte känner till FIlippa bark säger jag bara, Centralskolan!!

Del 1


Så otroligt kul, hoppas jag hittar rätt kanal sen!


Häftig lampa

Som jag skrev i förra inlägget så har ju jag kommit in å skolan i Skara. Planerar ju att flytta dit o nu precis satt jag o kollade lite på design grejer man kan ha ^^

Hittade en lampa som jag blev helt förälskad i! Den är så cool o skulle vara så kul att sätta up i mitt nya hem!



Lampan kalals "spoticam" o finns mer information om den Här.

Jag tycker iaf att den skulle vara häftig att ha runt om i lägenheten eller vrf inte, direkt utanför dörren? ;)


Sista dagen

Så, nu var det sista sovmorgonen innan jag börjar jobba igen. Snyft kommer sakna dessa underbara sovmornar.

Fast iofs så är det lika bra jag vänjer mig, för igår fick jag reda på att jag kommer få börja plugga i höst! Wihii! Så härligt att det är klart om vad som händer i höst o spenderade hela dagen igår till att leta lite lägenheter. Hittade några mycket intressanta o skulle få hjälp att kolla upp dom idag. Fortsättning följer!

Haha, ja men vad ska jag då börja plugga till?? Hmm alla som inte är häst intresserade kommer nog inte riktigt hänga med, men håll i er så ska jag försöka förklara:

Jag sökte in o gjorde antagningsprov till Biologiska Yrkeshögskolan (BYS) i skara till grenen "Företagande med häst" inriktning "hovslagare". Efter godkänt intagningsprov hamnade jag som 2:a reserv. Det är jag fortfarande, men jag blev erbjuden en plats på samma gren fast med inriktning "landsbygdsföretagande". Denna inritkning är mer allmän för att sköta ett företag med hästar på i stort sett vilket sätt som helst. Tex att starta et stuteri, turridning osv.

Det första halvåret läser alla med grenen "företagande med häst" samma kurser, så om nu tå hoppar av så är jag fortfarande med från början, om jag inte kommer in så hjälper skolan mig att komma till en duktig hovslagare som jag får gå med efter v.8 2010 då de andra går in mer på inriktningarna de valt. Det innebär att jag har större chans att komma in nästa antagningsår (alltså hösten 2010). Om jag nu mot förmodan inte heller skulle komma in då så får jag forsätta att gå ett år till med hovslagaren o så hjälper skolan mig sen med att fixa så att jag får utfört gesällprovet för hovslageri o på så sätt bli godkänd hovslagare o kunna arbeta som hovslagare ändå efter 2 år från nu!!!

Det är helt sjukt att det kan funka så här bra trots att jag nu bara blev 2:a reserv så ser det ljust ut för att jag ska kunna börja jobba som hovslagare (om jag nu lägger manken till o verkligen lär mig) redan om två år.

Hoppet är det sista som kommer överge mig. Själv hopas jag ju iofs att två st ska hoppa av redan i höst o om inte det att jag ska bli antagen till nästa år så jag får gå på skolan iaf.

Något som är bra att skolan hjälper mig så att jag kommer kunna få studiemedel under tiden jag går med hovslagaren!

Ah vilken härlig dag!

Hade vait perfekt om jag nu inte hade mått piss i form av huvudvärk, illamående och ont i halsen. Aja, man kan inte få allt!

Nu ska jag titta lite på House från en lånad House DVD-box :D


Dag iväg från hemmet.

Idag har jag varit iväg med en kompis o shoppat. Vi var på Lager 157 i Gällstad o handlade märkeskläder till bra pris.

Hittade faktiskt inte så mycket då jag tycker att det är så tråkigt med bara en massa svart, vitt, grått o "dimmiga" färger. Som hela affären var översvämmad av!

Menmen, det blev iaf lite köpt men kunde inte hitta det jag verkligen ville ha, vilket var ett vitt bälte i stretch som man har långt upp... HAr verkligen letat överallt! Hittar bara snygga svarta o bruna, men det kan man ju inte köpa hela tiden! Vill ha ett vitt som kan användas till mörkare färger! Ngn som har ett tips om vart jag kan finna ngt liknande det jag beskrivit??

Aja, efter Gällstad bar det iväg till Borås, där shoppade kompisen en hel del men kräsen som jag är så blev det bara en foundation från Loréal.

Annat som är på tapeten idag, prinsessan Madelene har nu äntligen blivit frågad utav Jonas om hon vill gifta sig med honom. Det kom dom ut o sa idag, typ en månad efter själva förloveriet. Menmen. Inte för att jag bryr mig så himla mycket om vad som händer i kungahuset. Men klart det är lite intressant att hålla reda på vad de gör.

Nu kommer ju bara frågan om vi skattebetalare ska betala för bådas våra prinsessors bröllop.. Jag tycker att man kanske kan dela det på ngt sätt 50/50 eller ngt.

Hmm, vädret idag har ju varit urtrist, men nu verkar det klarna upp lite iaf. Om det fortfarande är fint vid 9-10 tiden ikväll så ska jag nog ta med mig min kamera o stativet o försöka få några fina bilder nere vid sjön på solnedgången!


Aj, aj aj aj, aaaaaaaj!

Ja då vart man iväg o red en stund... Känns som att jag lika gärna kunnat stanna hemma faktiskt. Men iofs så var det roligt, fram tills att man trillade av rätt in i ett hinder för att hästen blir skrämd av några som går med färgglada paraplyer.

Så nu sitter man här med en stor isklump i handen så att svulnaden på nedre handen ska gå ner. Är ganska så svullet nu faktiskt. Men som tur är är den nog inte bruten, ne det kan den inte vara, för då skulle det göra ont hela tiden. Nu gör det bara ont när jag rör den ;P

Aja, får ta mig en pepparkaka o ett glas varm mjölk så ska det nog snart bli bättre.

Nu börjar sömnen dra över en. Man kan ju inte vara uppe hur länge som helst nör man gått upp vid 05.00.

Men först som sagt, pepparkaka o mjölk! Den bästa meducin som finns!

Hoppas ni har en trevligare dag än jag har haft!


Här igen

Gomorgon igen. Har nu sovit ut o egentligen tänkte jag inte direkt skriva ett till inlägg idag. Men när jag satte mig framför datorn nu igen (kors, det lät som att jag alltid sitter här O.o ) så hade iaf en kompis skickat en länk till youtube o ett klipp som vi brukade sitta o le/skratta/fnissa åt när vi gick andra året på gymnasiet (eller va det 3:e O.o??) Aja, iaf så hade jag totalt glömt bort det o när jag såg den så översköljdes jag av gamla roliga minnen o skratt!

Ville bara dela med mig utav denna glädjefontän!



Kanoners!

Jisses vad längesedan jag skrev ngt nu. Har saknat att få skriva av mig faktiskt.

Det är konstigt att en blogg verkligen kan få igång skrivkreativiteten hos en. Tycker det är underbart kul att kunna skriva o underbart kul att ha ngt att skriva om ;P

Läste faktiskt imorse (gick upp klockan 5 för att åka hem från Uddevalla då denna skulle jobba!). Så när jag väl var hemma så kunde jag inte somna om o la mig för att läsa en tidning. Det blev gt bilagan söndag! som jag kom för mig att läsa, även om jag personligen tycker att den har blivit skitkass jämfört med vad den var förut! Fast denna gång så innehöll den iaf en artikel som faktiskt var värd att läsa. Den handlade om en kille som var 35 år. Han hade istort sett slåts o varit elak i hela sitt liv. Jobbat som torped o använt tortyr för att få andra att betala tillbaks skuder till ngn stor kriminell. Just nu sitter han o trycker i thailand för att han är en sån pussy för att komma hem. För han vet att det finns en hel del människor här som vill se honom död. Han säger att han inte har ngt emot att sitta av sitt straff här men vågar inte för att han skule bli som en "sitting duck" om han blev inläst på ett fängelse. Hans kulle vara död inom en vecka eller ngt skrev han. Han har iaf nu skrivit en bok om hans liv. Om hur han redan som barn började använda våld för att få som han vill o hur detta bara blev ngt av hans livstil.

Han har en tonåring son som han vill hem o träffa här i sverige. Denan tipsade honom att skapa just en blogg så att sonen o andra kunde följa hans liv i thailand så de fick en mer inblick i hur han har det. Bloggen heter wanted.bloggsite.se om nu ngn skulle vara intresserad av att läsa den. Hur som helst så var det ett förlag som kontaktade honom ang skrivandet av en bok om hans liv o erfarenheter. I boken står det om en massa rån m.m som han utfört, men han har ändrat en hel del i beskrivningen om den för att inte kunna sättas fast för det eller så att ngn kompis skulle åka fast. Så villig var han att sitta av sitt straff.

Poängen med vad jag just skrev är just det som inlägget började med, att en blogg verkligen kan få en att skriva av sig. Trots att man inte innan har en aning om vad inlägget kommer inehålla så är det bara att börja för det flyter sedan bara på.

Sedan har jag ju några åsikter om denna man med ett kriminellt förflutet.. Men inget som är värt att nämna här, inte mer än att jag anser att man inte har oändligt många "andra chans"-er.

Som jag tidigare skrev så tycker ju jag att gt:s bilaga söndag har gått ner sig rejält. Den har verkligen blivit ren rapakalja o det känns som att de skriver om saker som ingen egentligen är intresserad av. Men ngt som jag reagerade med verkliga hånflinet var åt deras nya "fråga så svarar jag"-spalt. Där det är så att man ska skicka in en fråga o sedan namn o födelsedata på alla inblandade i frågan så ska ett medium sitta o svara på dessa frågor. Hon träffar alltså inte ens människorna o sitter o svarar på deras livsproblem genom att sia lite. Nu är det ju självklart en själv som bestämmer om man vill tro på det eller ej. Men jag har alltid o kommer nog alltid förbli mycket skeptisk emot sådant här. Jag anser det vara helt fel av dessa människor att utge sig för att veta saker andra inte vet.

Tex så var det en dam som skrev en fråga angående en försvunnen duk som hon en gång gett sin syster. Sierskan svarar då att "din syster har fått duken. Hon ser ut att ha den i ett skåp eller byrå, där det också finns hudvårdspreparat [...]"
Jag menar, whut?! Finns inte en chans att jag någonsin kommer se denna tidning som ngt seriöst igen. Nu är den lika läsbar som alla andra skvallerblaskor man köper där man inte kan tro ens 1% av vad som skrivs i den.

När jag var iväg på husvagnsemester nu för ngr veckor sedan så köpte jag tre skvallertidningar. SItter o läser den första där jag chockas smått av att angelina jolie o brad pitt (a.k.a brangelina) har gått isär o att Brad bara är ute o festar som värsta ungkar. Sedan i nästa tidning står det att dom inte varit såhär lyckliga på länge o att kanske redan planerar ett till barn! Vad ska man tro! I den tredje läste jag om att paret beckham har det trassligt, men i en tidigare tidning så såtr det ngt i form av att de nu är mycket nära varnandra då ngn av deras söner varit rätt så allvarligt sjuk.

Efter det så bestämde jag mig för att aldrig köpa en sådan tidning igen! Det är ju helt bortkastade pengar! Man kan ju inte lita på ngt som de skriver då sanningen beror på vilken tidning man läser. Då är det bättre med böcker, där vet man iaf att det man läser är påhittat.

Uhm, känns som att jag bara vräkt ur mig en massa negativt i detta inlägg o ni får förlåta mig. Jag är trött o ska nu gå o lägga mig o sova några timmar till.

Gonatt.. eller nej, det blir ju ett omvänt gomorron jag får säga ;P

Tiden går så fort

Hm, så har man varit ute på en långpromenad med vovven igen. Hon är verkligen den finaste hunden i hela världen! Älskar henne så ^^

Idag under promenaden tror jag satt rekord i hur många som frågar om vilken ras hon är. Tror det var ngt mellan 8-10 st som vi mötte på vägen! Inte klokt vad folk är nyfikna på"speciella" o "ovanliga" raser. Fast jag tycker det är jätte trevligt när folk börjar prata med en bara sådär när man är ute. Tycker att vi svenskar annars är väldigt dåliga på att våga ta kontakt med andra människor omkring oss. Om man tex ser på bussen. det är inte gärna man sätter sig inom en radie på tre-fyra säten närmare till ngn annan. Märkte väldigt mycekt när jag var nere o reste i Australien o Nya Zeeland att de flesta svenskar är sååå tråkiga!! Vi vågar absolut inte bjuda på oss själva o blir nästan lite lätt chockade när ngn som vi inte känner kommer fram för att prata med dig. Som faktiskt är mycket vanligt där nere. Jag jobbade ett tag på ett ställe med lite skivsortering o dvd inpackning i sidney, närmare bestämt förorten Alexandria. O fick alltid ta bussen dit på morgonen. Iom att det var samma tid varje morgon så började man känna igen andra människor på bussen som också pendlade kolektivt. Den fjärde dagen jag åkte med var det ett par (en tjej o en kille) som jag sett alla mornar på bussen, som  började prata med mig. De undrade vad det var för ny som skulle med samma bus samma tid varje morgon. O när de fick veta att jag var backpacker så blev de självklart jätte intresserade av vart jag varit o tillomed ville de veta en hel del om sverige. De lixom struntade fullkomligt i att vi inte kände varandra eller att vi inte kom från smama land. De var helt naturligt att småprata på väg till jobbet i en överfylld bus ^^

Träffade även ett gäng australiensiska killar en kväll jag o nåra till var ute o partade. Vi satt o snackade ett tag innan vi kom in på vart jag kom ifrån (en av dom gissade på irland, för han tyckte min engelska var så bra ^^) när jag sa sverige så kollade de bara dumt på mig o sa "really?" jag fattade ju inte va de menade med det, men de berättade senare att dom inte hade haft ngn form av trevlighet med en svensk förut. De hade så mycket fördommar om svenskar som de hört från andra (resenärer o vänner) och som nåra av dom hade upplevt själv. De sa att jag verkligen inte passade in i deras bild på hur en svensk var (vilket som jag efter deras reaktion blev väldigt glad över) Så, vad är det för fel på oss?? Varför har vi så dåligt rykte utomlands? Varför tycker andra att vi är bitchiga, tråkiga o osociala (detta var de termer de flesta använde sig av)

Under tiden jag bodde på ett hostel (ett mycket litet så alla kände istort sett alla) bodde där i ca 4 veckor o kom in i gänget redan efter andra dagen då de var väldigt trevliga människor där. När jag vart där en vecka så kom det fyra andra svenskar till hostelet. Trots mycket försök till att få med dom i gemenskapen så höll de sig alltid ändå till sig själva! För första gången i mitt liv skämdes jag över att vara svensk! De var såå himla otrevliga o verkligen gjorde allt för att undvika alla försök av oss andra att komunicera med dem. Förutom en av dom. Han vågade iaf prata med en lite smått när man träffades i köket eller liknande. Det var han, en kompis till honom o deras flickvänner som var där. Tror aldrig att de fattade att jag också var svensk..

Tycker att vi ska försöka våga oss på att snacka med främlingar ngn gång iaf. Eller har den där regeln att "tala inte med främlingar" som sitter fastnaglad i benmärgen från att vi var små så stor kraft på oss så vi inte ens vågar oss på att vara trevliga?

Jag har nu lovat mig själv att jag näst gång jag åker buss, ska jag sätta mig nära ngn annan som åker med, typ sätet framför, direkt bakom eller vrf inte direkt bredvid personen? Fast iofs så tycker jag att det är skönt att sitta o ha plats när jag åker kolektivt så det blir nog ngt av de tidigare förslagen ;P

Nu ska jag sova. Gonatt!


Så trött, så trött...

Ack ja! Nu sitter man här i sitt lilla rum med enbart dataskärmen som ljuskälla. Ska snart ut med vovven en sista gång innan det är dags för henne att lägga sig.

Hmm, jobbade idag.. annars hände det inget mer speciellt förutom att jag började rida idag igen med. Känns verkligen som att det var för längesedan då jag allt kommer ha lite träningsverk imon, fast det har väl egentligen bara gått typ fyra-fem veckor sedan jag red sist iofs.. Men men. Kul att vara igång nu igen ^^

Skrev ju i ngt inlägg tidigare om att jag är helt såld på handbollsspelaren Glen Andersson i Alingsås HK. Idag var det med i tidningen att han inte kommer att kunna ställa upp på ett par veckor då han genomfört en tumoperation. Han har tydligen haft problem med en sena där o kommer därför nu inte att spela de kommande matcherna. Gah!! VIlken osis man kan ha. Jag som verkligen sett fram emot att se honom spela igen! Menmen. Huvudsaken är att han kommer tillbaka ngn gång snart. Känns som evigheter sedan man fick se hans otroligt härliga spelsätt o tuffa närkamper ^^ Självklart skulle det inte sitta fel att spela en match mot honom ;) eller vänta, det skulle nog inte vara alls så kul med tanke på att han är elitidrottare o jag, hmm, kanske skulle jobba lite mer på kondisen! haha!

Apropå kondis. Ska på fotbollsträning imon efter jobbet. Första gången efter sommaruppehållet. Känns skönt att kunna komma igång med det igen. Saknar verkligen fotbollen sååå mycket. Men nu efter skadan har det varit svårt att finna tid till att åka o träna då man alltid har ngt annat att göra. Hoppas bara att jag på ngt vänster kommer kunna hålla mig kvar om jag nu skulle komma in i Skara. Iofs väldigt långt att pendla. Men helt klart värt det när laget är ett sådant härligt lag!

Humpahump.. HAr suttit o sketchat på en bild nu ett tag. Självklart bara ngt som kommer stanna på sketchstadiet, men kanske kommer lägga upp en bild här på den så ni kan få se. Alltid kul att visa upp ngt man gjort.

*gäsp*

Ne, nu e det dax att gå ut med vovven! Ha det gott!


Halli Hallå

Så, nu var det ett tag sedan jag skrev ngt här. Är itne så att jag har glömt av det. Men har haft en hel del att göra nu den senaste tiden. Är hundvakt o jag kan lova att det är så mycket jobbigare att ta hand om en hund själv än vad det är att dela ansvaret med två andra.

Aja. Vad har hänt? Inget speciellt egentligen.. Känns inte som att ngt viktigt händer i mitt liv just nu. Dagarna o veckorna går o det enda jag gör är att med hela mitt hjärta vänta på svar ifrån skolan huruvida jag kommer komma in eller inte. Tror jag är första reserv nu iaf. SKa skicka ett brev o fråga lite saker i veckan så de inte glömmer av mig ^^

Vet inte heller hur det kommer se ut med jobb nu efter augusti, vet att jag säkert kommer ha helgjobb o det är ju alltid ngt. Men vill ju tjäna pengar så man kan leva lite också. Fast slutar en del där nu så man kan ju alltid hoppas, OM jag nu inte skulle komma in (peppar peppar ta i trä) att det finns ngt heltids eller 70% jobb kvar till mig.

Snackade just med Uddevalla o vi planerar en tripp till Fredrikshavn badhotell ngn gång nu i höst! Wiie! Där har man inte varit sedan man var liten. Längtar verkligen o hoppas att resan blir av. Har även snackats lite löst om ännu en Kiel resa med kielbåten. Skulle verkligen kunna behöva fylla på mitt lilla lager av alkohol.

Men mest av allt skulle jag faktiskt bara vilja åka ner till Australien o Nya Zeeland igen o bara resa runt o göra lite ströjobb så man klarar sig o får vara med om så mycket saker! Gud va underbart roligt o fantastiskt det var att reasa runt så. Ska lägga upp nåra bilder så ni får se föresten. Har en del härliga bilder att dela med mig av från dessa två helt otroligt fantastiska platser!

Så det får bli mitt avslutande i detta inlägg!


Två frukost gäster sitter o hoppas att jag ska läman ngt av min frukost. YHA-hostel Noosa Head, Australien.


Härlig plats? Indian Head, Fraser Island, Australien.


Cathedral Cove, Nya Zeeland.


På vandring i gammal guldgruva, Nya Zeeland.


Fantastisk natur! Gammal Guldgruva, Nya Zeeland.


Vattenfall. Nya Zeeland.

Om ni vill se fler bilder får ni säga till! Har en hel bunt med otroligt härligt vackra bilder! ^^


RSS 2.0